tisdag 12 mars 2013

Post!

Att två brev kan innebära en så stor glädje hade jag inte trott!
Idag kom nämligen vår första post, två kuvert från Bettorp.
Det var nästan med andakt vi öppnade dom, väl hemma efter att tålmodigt (läs Paul) lagt ner dom i väskan då vi hämtade dom på LAN's komtor i förmiddags.
Det ena innehöll tre jättefina t-shirtar till Noah, vilket man kunde märka att tre barnhänder omsorgsfullt hade valt, och ett par kanonfina badshorts! I det andra brevet låg det som fick mina ögon att tåras av värme och hemlängtan, massor av bilder och teckningar av och på hela familjen Hallberg-Carlsson!
Det var bilder från när vi var i Portugal, på när F, O och T fiskar, åker scooter och kramas, bilder från när vi var i Göteborgs skärgård för två år sedan och fina närbilder som Noah kommer att älska!

Att så pass långt bort få bilder på de man håller närmast sprider en värme i kroppen som är svår att förklara. Vi har ju valt att bo här och tack var det har vi fått det vi så hett önskat så länge.
Samtidigt saknar vi de vi älskar. Såklart. Jag önskar vi kunde få ha allt samtidigt. Kenya, Noah, Sverige, familj och vänner. Samtidigt är jag glad att vi har familj och vänner att sakna och hoppas att vi, genom detta, njuter lite extra av att ha dom nära när vi är på hemmaplan igen.

Så ni som funderar på om det är värt att skicka något till oss, det gör vår dag om de så bara är en liten papperslapp! ;)

Förmiddagens lilla promenad innebar även ett litet stopp på affären och när vi kom hem var Noahs lycka stor. Paul, som hade insett vad hans son gillar, hade köpt såpbubblor! Noah skrattde lyckligt och sådär ljuvligt smittsamt när Paul blåste bubblorna över Noahs huvud och han försökte ta dom. Det lyckades ett fåtal gånger, men om jag trott det skulle göra honom ledsen att de försvann, trodde jag så fel. Han skrattade bara! Underbara unge!
Och underbara pappa! :)


Eftet lunch tog vi en tur till The Junction, ett större shoppingcenter som ligger ca 30 min promenad härifrån och 7 min med taxi som kostar ca 40 kr. Idag gick latheten före och vi var där på 7 minuter. Hade lite att göra med att Noahs mamma hade träningsvärk i benen...
Vi passade på att inhandla lite saker till Noah, ett par sandaler, ett par shorts och en skötmatta.
Och en t-shirt till mamman.

Slutligen gick vi väg till Brew Bistro and Bar, som ligger ca 500 meter norrut. Brew Bistro har sitt eget ölbryggeri bakom baren, så där kan man förutom att äta hamburgare och välja mellan 40 olika toppings, prova på några olika hembryggda ölsorter om man vill. Trevlig kombo, liksom!
Där vi mötte upp 5-6 andra adoptivfamiljer för en stunds samvaro över en hamburgare och en kall öl. Stunden var uppsluppen och trevlig och samtidigt ganska intensiv med 9 småttingar som glatt lekte kring benen på både oss och servitörerna, men servitörerna måste varit vana eller bara väldigt snälla för ingen höjde på ett enda öginbryn. De bara log, pratade med barnen, kom med en barnstol till Noah (minstingen i gänget än så länge) och undrade om det var något vi saknade.
Noah njöt och sprang glatt efter alla andra, även om han inte alltid fattade vad som var på gång.
Hamburgarna var otroligt goda, även om beställningarna blev lite fel. Men alla fick i alla fall en och var nöjda.
Noah åt med god aptit. Så nu vet vi att han gillar hamburgare också.
Paul vet numera även hur man byter blöjor på sitt barn när golvytan tryter; på en toalett!
Man tager vad man haver i  Kenya, så länge det funkar! :)

 
Mina två finaste killar; Paul och Noah på Brew Bistro

2 kommentarer:

  1. Jag blir tårögd Fia! Det är första gången jag läser din blogg. Så glad för er skull! Förstår glädjen som posten gav er idag. Du har en fantastisk syster som kan förgylla tillvaron med sina gester. Vi följer er här från Hedemora och ser fram mot att träffas!
    Kram Anna-Myra

    SvaraRadera
  2. inte ska du bli tårögd, Anna, meningen är ju att du ska tycka det är kul att läsa...! ;)
    Jo, det är gött med go familj. Den är jag glad för.
    Längtar tills ni får träffa Noah på riktigt.
    Kram Fia

    SvaraRadera