lördag 9 mars 2013

Lördag

Kenya har fått en ny president, Kenyatta, och hans motståndare Odinga kommer bestrida han vinst i domstol. Vi hade ju haft en liten vag förhoppning om att Odinga skulle ta nederlaget som en man och uppmana sina anhängare till lugnt,  men han gillade visst inte att förlora...
Ändå har det varit förvånansvärt lugnt.
Ett större demonstrationståg av Odingas anhängare gick visserligen på eftermiddagen igår på den stora gatan Ngong Street som passerar ett par kvarter härifrån och det hade varit lite oroligt i slumkvarteret Kibera, där det bor mest Odingaanhängare, men av vad vi förstått är det betydligt lugnare än sist.

Hos oss har det varit helt lugnt. Men som sagt, tar vi ändå det säkra före det orsakar och stannar hemma när vi hör något. Vi har sms- och walkie talkie- kontakt mellan adoptionsfamiljernas hus, så är det någon som hör något, vet alla det snart.

Vi har ju en pool på vårt område. Som jag skrivit tidigare, är den aningen luggsliten, men fullt funktionell.
Poolområdet är omringade av ett stängsel, men det är helt övervuxet av något som skulle kunna heta Kenyansk slingersyren. Vi gissar nämligen att det är någon variant av syren, för om man drar ut blomman och suger ur nektaren smakar det precis som syrenerna hemma.
Sött, stormigt och..snabbt borta! ;)



Blommorna är ljuvligt vackra med sin klart orange färg och de slingrande grenarna får en att tänka på en bortglömd, förtrollad trädgård någonstans i England. De gömmer helt stängslet bakom och det är inte förrän man tittar närmare man faktiskt ser lite av metallrutorna. Vore det inte för grinden, skulle jag trott det vara var buskar runt poolen. Det ger inte bara viss skyddad insyn, utan även lite välbehövd skugga och en mysighetskänsla som gör att man glömmer att det åker bilar och bussar förbi på gatan.
Tyvärr har inte föreningen köpt in några solstolar eller ens vanliga stolar, så vi sitter på marken. Men nu har vi i alla fall till slut köpt en Masai filt, dvs en sådan hör picnicfilt vi har hemma med plast undertill. I den här värmen är den fantastiska att ha som badfilt. De torkar direkt! Måste vara platsen under som blir så varm att den torkar det ovanpåliggande tyget på nolltid!

Igår när vi skulle gå ner, insåg vi dock snopen att de låst grinden!
En lördag?
Jag gick iväg och frågade portvakten varför.
- Clorine, blev svaret.
- Can we swim tommorow, Sunday, then?
- Monday.
- Öh... Monday!? Ok...

Måndag?
Varför rensa poolen en helg?
Varför inte, säg måndag?


Tack o lov att Gemina Court ligger runt hörnet. Vi gick över dit istället och passade på att träffa några av de andra adoptivfamiljerna. På Gemina bor nämligen ett stort antal svenska adoptivfamiljer, de måste vara typ 6-7 sammanlagt. Deras pool är aningen finare, aningen större och har både solstolar, omklädningsrum och stolar och bord!

Kvällen avslutades mycket trevligt upp hos Fam Th. Vi fick gomiddag, drack govin, provade baby talken som fungerade alldeles utmärkt!  Noah tycker det är väldigt spännande satt leka med O och J, de är ju 4 och 2 och det är coolt...! Han tittar på dom med en sådan där enorm fascination att vi blir alldeles full i skratt. Tänktes på Lill- E hemma när A, V, K och N springer omkring och han inte riktig fattar vad alla gör men han älskar det! Det är Noah här! :)
Mellofeativalen vi tänkte kolla på, som här började klockan 10.00 somnade vi ifrån, som de småbarnsföräldrar vi blivit.
Men mycket trevligt kväll var det trots det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar