tisdag 5 mars 2013

En stilla dag vid poolen...

... blev det idag också.
Och precis som igår har det varit kav lugnt.
Som en söndag morgon vid halv 7 fast hela dagen, jämförde Paul det med igår.
Och så var det verkligen. En och anna bil brummade förbi vår mur, jämfört med den strida ström det annars är. Man kunde se ett eller annat huvud guppa förbi, men annars var det stilla. Enlig kenyansk media är det folktomt för att alla sitter inne och följer valresultaten. Vet inte om det verkligen bara är det, men om de säger det så... ;)

Desto mer fart var det i poolen, kan jag säga..! Skolorna är stängda hela veckan, så alla barn på gården (var nu detta antal så plöstligt kom ifrån?) har lekt i poolen. Såklart, för vad annars kan man göra om man inte får gå iväg till kompisar och det är 30 grader varmt?
Noah blir lite försiktig när det är många som vill komma fram och krama eller ta i honom och han klamrar sig rejät fast i sin egen mamma eller pappa. Men så snart han får eget vatten under vingarna, blir han som förbytt. Han sprattlar och plaskar och skrattar. Det är en fröjd att se ungen! :)
Och han har redan insett vad det betyder att fika.
Så fort vi har lagt ner handdukarna sätter han sig tillrätta och pekar på plastpåsen vi har fikat i. B
- Bad först, fika sen, säger vi.
Det blir lite protest först, men som sagt, bara han kommer ner i vattnet är det glömt. Men så snart han är uppe vet han vad som är på gång.
Försvenskad, tycker Paul. ;)
Smart unge, tycker jag!


Ser ni den vita i mitten?

Har skypat med Stockholm, Uppsala, Knivsta och Örebro (Olle och Johanna, ni kom in i bild som på beställning!) Det gör gott för själen att se er, det ska ni veta! Tyvärr strejkade vår kamera ett tag, så även om det inte gick någon nöd på oss här som såg fintfint, var det nog mindre kul för Biltjänst och Norby som såg nada. Men nu är den igång igen! :)
Och vi lovar att hålla sonen vaken lite längre nästa gång, Näckrosgatan och Knivsta!

Vi följer valet. Hälften av rösterna är nu räknade och det är fortfarande Kenyatta som leder.
Vi träffade grannar igår som hade varit och röstat. De sa att allt gått lugnt till men att det var oerhörda köer, och så har det tydligen varit i hela landet. Våra grannar kom till vallokalen 7.30 men först 5 timar senare fick de rösta. Vallokalerna stängde 17.00, men demokratiskt nog fick alla som fanns på plats då stanna kvar tills de hunnit rösta. Vissa ställen hade inte stängt förrän vid midnatt.
Vilken skillnad mot i Sverige...
I Sveige skulle heller inte en politiker ha en chans att ställa upp i ett val om det ens kom fram att de använt svart arbestkraft och här kommer Kenyatta, den gamle busen (minst sagt) och är presidentkandidat.
Nä, tacka vet jag Sverige där man inte kan klippa till ett par kvitton utan att åka dit! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar