måndag 28 oktober 2013

Värme i själen

Idag har solen värmt både utomhus och i magen, för äntligen, äntligen fick vi vårt efterlängtade Adoption Certificate! Phew!
Ett papper som egentligen bara ska vara en liten oansenlig del inför ansökan om Haagintyget på Childrens Deparment, vilka annars är ökända för att strula till det, fick nu betydlig större propotoner än vad vi trott.
Nu känns väntan på Haagintyget från Chidlrens Departmen istället som en småsak.
Det ska ta 7 arbetsdagar.
De ringer när de är klara.
Om de då skrivitnfel på namnen kan det ta någon dag till, men då är det bara dom som har med det hela att göra, inte en domare eller stämpelnisse som inte går att nås...

Så nu har vi preliminärbokat hemresa.
13:e november borde vi kunna vara hemma på Arlanda om allt går ok fram tills dess och planet lyfter i tid den 12:e.
Kändes svindlande att ringa hem och faktiskt säga att vi kommer hem.
Det var så härligt att få se hur glada mamma o pappa blev.
Och så skönt det känns att veta att om ett par veckor får vi krama om dom igen och Noah får träffa sin mormor och morfar på riktigt för fösrta gången.
Samtidigt kommer sorgen att detta äventyr börjar närma sig sitt slut för denna gång.
Jag fikade med Linda på eftermiidagen och när vi kom in på samtalsämet hemförden kände jag att om det inte hade varit för kaffet jag svalde ner hade gråten i halsen nog kommit upp...
Det var jobbigt att lämna familj och vänner när vi läämnade Sverige och nu är det ju nästan lika jobbigt när vi ska lämna Kenya!
Någon ordning borde det ju vara...! ;)

Men visst var med en otrolig lättnad vi imorse, tillsammans med fam W, åkte in till vår gemensamma advokat Mr Mwenda och hämtade det värdefulla dokumentet tillsammans med lite andra papper och sedan till Childrens Deparment med pappren inför Haagansökan.
Snabbt gick det!  Redan innan lunch var vi hemma igen!
Det är vi inne vana vid när det gäller att fixa saker i vår process!

Vi firade med att Paul gick och handlade el på Uchumi, jag och Noah med ett dopp i poolen och slutligen fruktsallad till efterrätt från Josphat på hörnet.
Man kan ju inte ha fest jämt.
Fast ibland.






1 kommentar:

  1. Tjoho! Hurra! Välkomna hem! Kram från Hedemora/ Anna-Myra

    SvaraRadera