söndag 20 oktober 2013

Våren är här!

Medan hösten gjort sitt intåg på allvar hemma och t.o.m första snön fallit och smält bort, har våren äntligen kommit till Kenya! Ja, vår är det, fastän det känns som värsta sommaren!

Jakarandaträden står i full blom och de stora, syrenliknande blommorna förgyller varenda promenad vi tar.
Avokadoträden dignar med frukt och vi hoppas kunna få smaka de mörkgröna päronliknande smarrigheterna innan vi åker hem.
Den trehornade kameleonten vi såg i maj, och som sedan lyst med sin frånvaro, är tillbaka till vår stora glädje. Vi kollar in honom och hans aningen mer "normala" kompis varje morgon och faschineras av deras kamofleringskonst! Det är verkligen inte det lätttaste att hitta dom, Bosse och Bertil som vi döpt dom till.
I affärerna hittar man återigen badkläder, shorts och färgglada linnen, något som det till vår förvåning faktiskt varit ganska skralt med under ett par månader.
Men så har det ju faktiskt varit vinter också...! ;)
I vår pool är det inte längre bara vi, utan vi får dela det numera riktigt sköna vattnet med både grannar och vänner igen.
Så när solen står som högst är det där vi hänger, eller i skuggan mellan husen.
Eller helt enkelt på soffan inomhus, för där är det också väldigt svalt och skönt att softa när Noha sover middag. ;)
Vi behöver inte längre ha tröja vare sig på oss eller Noah när vi går ut och leker på mornarna, pojkarna tar ofta av sig skorna och springer barfota på gräset och vår portvakt sitter och svettas i sin kur.

Som sagt känns det mer som sommar än som vår med mycket poolhäng, mycket fika med grannarna, t ex med fam Fr och hemma bos Geo, och mycket trevliga middagar på kvällen, t ex den med Fredrikssons och den hemma hos fam E-F igår kväll.

Vår efterlängtade kameleont Bertil

Så här ser det ofta ut när vi hänger nere på gården!

Vår kille!

Snygga simglasögon sitter som ett smäck!

Paul kollade in en fotbollsförmåga i morse. Ben Oloo, Judiths lillebror spelar för et lokalt Nairoblag, Olympic. Han är duktig, men har som fler som kommer från Kibera eller andra fattiga delar av Afrika, varit med om att få stå tillbaka för någon annan med mer pengar, då det gälllde en plats i en högre division.
Nu spelade i alla fall hans lag en vänskapsmatch inte långt härifrån, så Paul drog iväg för att titta på matchen. Som sagt, nte långt härifrån. Men Paul gick lite fel, hamnade i Kibera och hade säkert fortsatt till ända till Nationalparken om inte en väldigt vänlig säkerhetsvakt i Kibera tagit honom under sina vingar och gått tillbaka med honom till fotbollstadion där Bens lag höll till.
Svettig men glad fick Paul sig sedan en skön morgon i förmiddagssolen! :)





I onsdag gjorde vi en annan rolig sak!
Vi hade ett träningsevent, med Marie i spetsen som idéspruta!
Alla som var intresserade av att testa på de olika träningsvarianterna som erbjuds på Gemina Court eller i närheten, kom till Gemina på eftermiddagen. Där fanns Marie som körde ett litet zumbapass, Lennie som körde ett 25 min aerobicspass, Chris som visade hur det funkar med en PT som har ett mobilt gym och Walter avslutade med ett kort power yoga pass.
Det ett 15- tal som kom dit, testade på, åt lite frukt och pratade med oss och varandra.
Målet med det hela var att både uppmärksamma nyanlända vad som finns, men också visa alla gamlingar vad det som finns innebar. Väldigt lyckat tyckte vi det blev, särskilt när vi fick höra att flera som aldrig hade kunnat tänka sig träna här nere nu kör PT hemma på dessa compound och går på zumba! Tänkt tar en trevlig dag kan göra, :)

Imorgon står en högtidligt sak på agendan.
Noahs bästa kompis Th ska döpas och vi får vara med.
Det är både trevligt och värmer i hjärtat!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar