måndag 25 november 2013

Det rör på sig!

Nu börjar det faktiskt röra på sig!
Igår, måndag fick vi instruktioner från MIA hur vi ska gå tillväga med våra papper.
Efter ett par timmar med ihopsamlande av dokument, självfallet strul med utskrifter så vi, aningen svettiga, fick springa mellan olika printshops och slutligen lite uppskattande förtydliganden av MIA och AC var ansökan inne!
Phu!
Nu hoppas vi allt går smidigt och att vi får snabbt svar.
Då är det bara pass, exitstämpel och hemförd kvar på vår Kenyatid.
Så visst rör det faktiskt på sig.
Och efter en månads stillastående är det som ljuv musik!

Pauls malariamedicinering är över och vi hoppas även där att det ska gå snabbt tills han är helt pigg igen. Kanske inte så konstigt att kroppen är svag efter de dunderpiller han fick, men han ska ändå gå till doktorn för återkoll idag.

Noah är frisk dom en nötkärna och det känns tom som om han är ännu piggare nu än innan han blev sjuk. Gladare, hungrig och mer temperamentsfull om man säger så.. ;)
Men det är så otroligt skönt att se att vår kille är tillbaka till sitt rätta jag igen och att infektionen är helt borta.

Vi har tagit det lugn de sista dagarna. Hängt mycket på gården, tagit en kaffe mellan husen och tagit en tur till Nakumatt.
Men även om Paul fortfarande är trött hade vi en väldigt mysig kväll med fam AL och deras lille Ez. Fantastisk god fick och häng i soffan hade lätt kunnat bli en sen kväll...
Även grannarnas Fredriksson har haft oss hemma. Pizza en kväll och lasagne en annan.
Det här kan vi med lätthet vänja oss vid!
Eller så är det kanske dags att bju igen... ;)

Och slutligen, inte var det första advent förra helgen heller! Noahs mamma är sig lik, ibland lite virrig! ;) Eller dagvill som jag väljer att kalla det här nere!
För även om det rör på sig, går ändå inte tiden så mycket snabbare i Kenya än hemma och det är ju först nästa helg det är första advent! ;)
Så nu ler vi stort åt att vi hängde upp juldekorationer, tog fram fyra ljus, tände det minsta och högtidligt sjöng första versen av adventssången med Noah. Jag som annars, likt min kompis Ylva hemma, aldrig skulle koma på tanken att börja julen innan första advent! Inte i min vildaste fantasi!
Hua!
Men å andra sidan, det ska vara ett Kenyaår som vi firar Första Advent två gånger! ;)

1 kommentar:

  1. Hej Fia, vad intressant och roligt det är att följa dig och din familj med lilla kenyahjärtat Noah. Ser fram emot att träffa Er och se er fina son på riktigt. Hoppas allt återstående går som på räls! Kram Ingmari Häll

    SvaraRadera