fredag 8 november 2013

"Leka på gården? Kaffe?"

Så står det väldigt ofta i messen som går mellan grannarna Fredikssons och oss.
Och lite senare brukar vi sammanstråla nere på gården.
Stora bilen, cyklarna och ibland även lekvagnarna tas ner och Noah och Theo kör ikapp ute på parkeringen, åker runt, runt poolstaketet, upp och ner för infarten till grinden, härmar varann, hittar ibland något eget för en liten stund för att sedan vara på banan igen.
Outtröttligt.
"Bytta" hörs då och då från killarna och då ser man också fingrarna vifta framför dom. Precis som vi vuxna gjort så många gånger när någon haft "sin" leksak länge nog och det varit dags att dela med sig. Numera byter de i stort sett själva! Ingen gråt utan bara byter! Föräldrarna står förundrade över att det funkar så smidigt.
Ibland smyger de in till hytten där vår nya vakt, den leende Bernard, brukar sitta när det är varmt. Är ingen där just då, för att Bernard står bredvid och tvättar en bil, hoppar våra båda killar gärna upp i stolen eller kollar om det finns något ätbart. Vi är skyldig ett par chapattis vid det här laget, men brukar ta med lite bröd eller fika till Berard och care takern Emanuel emellanåt...
Kommer det en bil genom grinden skyndar både vi, Noah och Theo och sätter oss på närmaste trottoarkant med orden " bil, bil" . Efter åren som kolloledare då barnen lärde sig att ställa sig i givakt med höger hand i hälsning vid pannan när vi mötte en bil, blev det här den kenyanska Reddvarianten. Funkar klockrent även när vi står en liten bit bort!
En trygg vana...
 


"Theo, bytta?"

"Noah, bytta!"


Kaffe blir det ofta.
Ibland bara en slät kaffe på parkeringen.
Ibland både kaffe och fikabröd på gräsmattan mellan husen.
Och det händer att leklusten även hos oss vuxna tar över.
Häromdagen blev det bollkastningtävling av den numera smutsgrå lilla tygfotbollen och vår tomma tvätthink!
Eftersom papporna Paul och Hasse minst sagt har tävlingsskalle båda två blev det en stolthetens och viljornad kamp och inte blev det bättre när Phoebe, grann-nannyn, kom med och visade sig vara ett riktigt ess!
Vi anar att matchen bara börjat...! ;)

Phoebe klarar kast från7:e plattan

Hasse och Paul kollar om det verkligen gått rikitgt till...

Underhanskast funkar.
 
Noah, Theo och Phoebe tar igen sig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar