söndag 10 november 2013

Vardagslunk i Nairobi

Senaste dagarna har vi tagit det lugnt men ändå gjort trevliga saker.
Haft vardagslunk, liksom.
Jag och Noah var med Anna och H och fikade och lekte på Amani i veckan.
Noah och Theo har lekt sig svettiga med badbollar på gården, bollar de till sin stora lycka kan kasta på varann utan att den andra blir ledsen, men kan sitta på om man kan få hjälp med balansen och som de kunde spela nästan riktig fotboll med!
Vi har fikat kladdkaka mellan husen och varit och handlat på Yaya.
Jag har beställ nya sandaler uppe på Ninis, där man kan få kenyasandaler som man själv vill ha dom.
Paul har spelat squash med grabbarna H, A och E och klarade, för första gången på länge, att spela utan att skada sig! :)
Vi har haft PT- Chris hör som kört hårt med oss. It's going to hurt, säger han varje gång nu.
Och det gör det. särskilt dag 2.
I fredags tog vi en tur in till stan tillsammans med grannarna och fam Å. Det blev en kort vandring på Biashara Steed med inköp av de sista sakerna vi vill ha med oss hem i tygväg och sedan blev det jättegod lunch på italienska Trottoaria. 
Lördagskvällen spenderade vi med Hasse och Linda, fick stryk i plump men avancerade våra dowa- kunskaper. Som Hasse sa, kommer vi gjort alla fel i konsten att göra denna nationaldryck lagom tills vi kommer hem och då kommer alla bli urless på att vi bara ska bjuda på Dowa... ;)

Shake it, baby! ;)

Och idag är det Fars Dag!
Noah har plockat blommor till sin pappa och vi sjöng lite för pappa Paul efter hans, pappa Pauls, förmiddagslur. Det råkade nämligen vara just Paul som lyckades få den mycket tidig morgonen med Noah, så han fick ta en timme på förmiddagen istället.
I eftermiddags blev det spontanfika på Geminagräset tillsammans med familjerna Fr, Å och A-L. barnen lekte, fädren kickade boll och vi mammor sjönk slött ner på filtarna i den sköna eftermiddagssolen. Gött, minst sagt. Den korta regnperioden har börjar, men det är en lightversion av den långa som var i våras. En skur, oftast på natten, tidig morgon eller senare på eftermiddagen i samband med lite kall luft och sedan lika varmt resten av dagen.
Ja, det är vardagslunken för oss, den vi lever i väntar på att få åka hem.


Noas Fars Dag- bukett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar