fredag 1 november 2013

Karenutflykt, sistas och förstas

Igår åkte vi med Hasse, Linda och deras lillkille på utflykt till Karen och till, för oss "Karenveteraner" ;) lite nya ställen!
Det var kul att stoppa på ställen vi förr åkt förbi och inte insett innehöll så mycket mer än vad man kunde se på utsidan. Och med listan på det där sista sakerna vi vill ha med oss hem i handen, kunde vi nöjt bocka av sak efter sak både på Paraadise Bird, Karen City, Souk och utmed vägen hem ( där jag fick mig förklarat av Isiha att de där lampskärmarna inte alls var till lampan, de var hattar...!)

Och nu har vi börjat göra våra "sista" insåg vi när vi kom till Talisman.
För det var nog sista gången vi var där, tror vi.
Så vi njöt lite extra av den alltid så goda maten, av lekmöjlkgheterba för barnen, den fina marrocanska inredningen, det goda vinet och lugnet inne på den mysiga gården.
Kanske hinner vi dit en gång till, och då år det en bonus.
Men troligtvis var det sista gången på en tid.



Från och med nu kommer det nog bli en hel del "sistas".
Redan imorgon ska vi göra en igen.
Vi har ju varit till Kisumu en gång, veckan då vi var med Noah på barnhemmet.
Då sa vi att det ju vore roligt om vi någon gång  hade möjlighet att åka tillbaka bara för att se den mer av denna vackra del av Kenya.
Och nu blir det av! En sista tur dit, för denna gång.
Imorgon åker vi tillsammans med fam E-F och vår chaufför, guide och vän Isiaha till Kisumu i tre dagar. Det blir en ganska lång bilfärd dit och hem men vi anar att det kommer vara så mycket att uppleva och se på vägen att det väger upp.
Te- farm, båtfärd, hem till Isiaha, stenskulpturerer, god mat och chill på hotellet, en liten tur till Noahs rötter och vackra vyer både utöver Viktoriasjön och Rift Valley står på agendan. 

Men vi var även med om ett häftig "första" igår när vi satt där i soffan på Talisman och väntade på notan. Ett pling i Hasses telefon delgav oss nämligen alla att familjen Fredriksson äntligen fått sitt judgement!
Vi vet ju precis hur det känns, men det vara första gången vi fick uppleva glädjen utifrån, i våra vänners ögon, och se hur det ser ut när man blir så där glad och lättat!
Så numera är Theo deras utifrån och in!
Varmt grattis igen hela familjen Fredriksson!
Och tack för bubblet vi fick dela med er senare på kvällen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar