lördag 23 november 2013

X- mas Box i Karen och julpyssel på Svenska skolan

De värmande nyheterna under gårdagen känns bra i de magen och hjärtat.
De härliga rimmen har fortsatt ändå. Det är nästan svårt att sluta när man väl har börjat!
Och det liksom smittar av sig på andra också! ;)

Men eftersom Paul har legat lite lågt pga av de starka malariamedicinerna och Noah och jag inte bara kan sitta hemma och rimma, har vi varit på lite utflykter.
I fredags var det X- mas box i Karen. Nu hade vi nog vi trott att det skulle vara lite mer av en julmarknad men det var istället en marknad där olika designers i Kenya visade sina alster, kläder, saker eller vad det nu var det sålde. Det liknade en hel del på Soko Soko Market vi var på i våras, med tanke på att det var mest välbärgade västerlänningar där ( fast vad annars hade vi trott, med en marknad mitt ute i Karenområdet...) men det som fanns var riktigt bra! Familjen Å och Fr som också var med gjorde flera fynd, medan Noah och jag bara inhandlade ett per t-shirtar till Noah och två juldekorationer.
Ja, och sen en klänning till mig...
Fast det var nödvändigt! ;)

Fredagspizzan hemma hos grannarna på kvällen blev lite av ett firande i miniformat eftersom det var då vi fick se det glada beskedet på mailen. Vi är ju inte hemma än, men visst kan man fira ett besked med pizza...?

Idag var det julpyssel på Svenska skolan, ett jättefint fixat sådant!
Noah som varit på skolan förr tog sin kompis Theo i handen för att visa honom vart han skulle gå.


Sedan var det dags för pyssel! I de olika rummen kunde man göra julstjärnor, omslagspapper, små korgaer med lingon eller blåbär i, smällkarameller, julkort, tomtar och annat juligt. Noah hade inte lika bra tålamod som Theo när det gällde pysslet. Han föredrog att äta kex och försöka klippa i de papper som inte vi skulle använda.



Men så kom tomten på besök! Och till vår förvåning var Noah den av killarna som var mer försigkommen! Försiktigt men nyfiket närmande han sig den rödklädda skäggmannen och vågade till slut faktiskt gå fram och få sig en tibetanen goddispåse. Bådar gott för julen hemma...! :)




Så även om vi nu inte längre funderar över om vi ska fora jul i Kenya eller Sverige, har vi ändå lite julsaker runt om i lägenheten . Det är ju ändå första advent imorgon och då brukar man ju ta fram julsakerna...














2 kommentarer:

  1. Men... Det är väl ändå en vecka kvar till advent. Eller?

    SvaraRadera
  2. Nej, såklart inte. ;) jag kom ju på det senare på kvällen Men det ska vara ett Kenyaår som vi firar advent två gånger! ;D
    Sofia

    SvaraRadera