onsdag 20 november 2013

Malaria, regnperiod och första julmarknaden!

Pappa Paul har varit hängig ett tag. Inte sjuk direkt, utan mest bara trött och enstaka dagar har han haft feber. För säkerhets skull köpte han ett sådan där malariatest som man hittar på apoteken här, men det visade negativt. När han så började tappa aptiten för ett par dagar sedan tyckte vi han ändå fick gå till doktorn.
Och det var ju malaria i alla fall!
Skönt att få veta vad det var och ännu skönare att han nu, efter en spruta och pillerburk snabbt kommer bli pigg igen.

Den korta regnperioden är ju här nu, och det märks.
Vissa dagar är solen så het att det bränner oss på axlarna när vi sitter ute på parkeringen och vaktar lekande barn.
Paul fick sig en rejäl solbränna och härligt flagande näsa efter en dags vandring tillsammans med Salaash, Anders, Lasse och Anders föräldrar i Ngong Hills för någon vecka sedan.
Och våra småkillar svettas på näsan när de kör runt poolen på sina cyklar.
På kvällen mullrar åskan och regnet smattrar på rutan.
Andra dagar, som idag, regnar det lite smått redan på morgonen, himlen är lite smågrå och det är alldeles lagom sommarsverigevarmt.
Rätt som det är kommer ett skyfall.
Och sen är det över.
Faktiskt lite kul med variation i vädret för en gång skull.

Vi försöker peppa oss så vi inte ska fastna i "väntansdeppet" och har nu lite idéer på vad vi ska göra för att få tiden att gå utan att vi blir ruinerade.
När man börjar titta finns det mer än man trott! :)
Just nu är det nämligen en hel del väntan. Saker står lite still utåt sett, även om vi vet att det jobbas fertilt både hos AC och MIA, några vi känner gott stöd ifrån.
Vi håller också på att reda ut om vi kan söka kenyanskt pass till Noah som en variant, även om vår lillkille kommer bli svensk och brittisk när han kommer till Sverige.

På hemmaplan har det blivit mycket häng med grannarna på gården.
Jane har varit här med ett par kjolar hon sytt av tyg jag köpte på Biasharra Street förra veckan.
Noah är nu sitt vanliga jag och pratar hål i huvudet på oss med ord som flygplan, Theo, pasta och bilar. Fast det är ljuvligt!
Vi har varit på trevligt och soligt bubbel på Gemina för Suz och Johan som haft din första Henning!
Linda och jag har varit och klippt oss hos Malin, en nyutexad frisör som är besökande dotter till en av lärarna på Svenska skolan. Praktiskt och bra! Efteråt blev det god lunch på Junction tillsammans med våra killar.
Vi tränar med Chris och börjar slåss om tiderna när flera kompisar insett hur bra han är. Kul att fler upptäcker hur bra han är.
Paul var iväg och kollade Sverige-Portugalmatchen tillsammans med ett glatt gäng på närliggande Mchana. Synd att det inte gick så bra för oss bara...

I helgen är det både julpyssel på svenska skolan och X- mas fair i Karen, så kanske blir det lite julstämning här borta trots värmen. Vi har inte riktigt hunnit fatta att det start är jul i alla turer med ombokningar, sjukhusbesök och hemkomstlösningar.
Men det vore nog bara gott för själen med lite pepparkakor, glögg, och någon fransig julgransprydnad. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar