onsdag 27 februari 2013

Inventering av lägenheten

Vår lägenhet är ganska spartanskt möblerad. Rent och fräscht men enkelt.
Alla väggar är målade i Magnolia ( fråga Anna J om ni inte vet vilken förg det är) och alla dörrkarmar är mörkt brunlaseade. Fönsterkarmar finns inte och även om de flesta har nätgardiner i sina fönster, lyser det med sin frånvaro i våra. V har bara vanliga gardiner, det känns t.o.m nästan lite skandinaviskt med de vita bomullsgardinerna vi har i vardagsrummet.

Möblerna i alla rum är i mörkt trä, ganska bastanta och det finns inget mer än just sängar i sovrummen. Det finns inte plats att äta i köket utan matsalsbord och stolar står i ena delen av det öppna vardagsrummet. På en av stolarna sitter resebarnstolen vi fick med oss från Cina-Lina, redan flitigt använd! De två sofforna som så snyggt stod mitt i andra delen av vardagsrummet, vända mot lägenhetesns stolthet tjock-TVn, står numera utmed väggarna så Noah har fritt spelrum. TVn har fått en något mindre centrerad plats och TV- bänken som nog en gång haft dörrar, har nu blivit ett perfekt ställe för leksaker och böcker.
(Han brås på mig, vår lillkille, för han gillar böcker! :))

Väggarna har varit lite väl kala, men nu sitter två fina canvaskartor över Afrika på väggen bakom matbordet. Trodde nog min terrakotta- period var över men, nejdå! Båda kartorna är varmt jordfärgade och vi älskar dom!
I sovrummet ska snart det andra vackra tyget vi köpte komma upp.
När jag tänker närmare på det är nog de färgerna också lite 2000. Knallgult, knallblått och lite svart... Jättesnyggt!

Vi har en spis som går både på gas och el. Fungerar utmärkt även om den har ett par år på nacken. Vatten har vi oftast, men när man kör tvättmaskinen måste man då och då gå och slå på den igen för att vattnet har tagit slut.
Eller för att det är elavbrott. För det blir det ju också hela tiden.

Vi hyr ju denna tvåsovrumslägenhet. Vi har en riktig iron lady till landlady, Lilian heter hon. Det är ruter i henne och hon är nog inte rolig att komma på kant med, men vi gillar henne. Hon gör det hon sagt och ser till att andar saker bli gjorda. Som att skruva på handtag på tre lådor så vi kan öppna dom utan att använda skuvmejsel, byta duschhuvud så vi överhuvudtaget kunde duscha ( nu tar det ändå en kvart att skölja ut schampot men det är ju inte hennes fel att trycket år så dåligt....) eller se till att vi har tallrikar så det finns at äta på.

För vi hade bara tre av det mesta i skåpen när vi flyttade in. Vi bad att få åtminstone 6 av varje så vi kunde ha någon på besök. Idag kom hon förbi bara för att inventera och ska komma tillbaka i eftermiddag med lite nytt.
Vi har själva köp på oss en del som vi insett att hon inte kommer köpa, såsom rivjärn, skålar i olika storlekar, sockerkaksform, ett par barntallrikar till Noah och några plastmuggar. När det är dags för oss att åka hem, får vi väl ge bort till någon stackarn nyanländ familj som just varit och hämtat sitt första barn och känner sig så där lite lagom förvirrade... ;)


2 kommentarer:

  1. Vad härligt att ni börjar komma i ordning och hittar en vardag. Har ni någon uppfattning om hur länge ni stannar? vad är det för processer som ni skall igenom nu innan ni får åka hem?

    SvaraRadera
  2. Det vi vet är att processen tar mellan 6-10 månader. Så vi stannar så länge vi behöver. Vi har påbörjat vår första fosterperiod som kommer hålla på i 90 dagar. Sedan blir man kallad på en första hearing.Den följs av minst ca 3 månader, men kan bli längre berpoende på påsklov, sommaruppehåll, jullov etc andra fosterperiod och går allt bra godjkänner domaren oss i andra hearingen. (det vara någor problem någonstans kan det bli en tredje heraring, men vi hoppas allt går bra i andra. ) Sedan är det lite småpyssel med att N ska få svenskt pass och så, och sen åker vi hem! :) Typ.
    Det är lite annat på vägen, som att träffa guardians, socialarbetareoch advokater men i stort ser processen ut som ovan.

    SvaraRadera