söndag 10 februari 2013

Första dagarna under Afrikas sol

Att efter 17 timmars resa stiga ur planet och känna Afrikas sol i ansiktet, värmen på huden och Kenyas mark under förtenna, det var en häftig känsla.
Allt vi gör är ju liksom ett steg närmare N och det här kändes som ett stort ett.
Vi möttes av Sam, vår hostingservicekille på LAN och tack o lov att vi slapp köra...
Det gick med en herrans fart, men han manövrerade skickligt bilen och smög förbi både bilar och folk utan att bilen fick en skråma. Det var en häftig första bilfärd, inte bara av en anledningen utan räven för allt vi hann se. Girafferna och zebrorna man ibland har tur att se när man svänger ut från flygplatsen lyste tyvärr med sin frånvaro, men vi hann se folk, hus, slummen, den muslimsnska delen av Nairobi, nästan en glimt av Nairobi Nstional Park och slutligen det som ska bli vårt område den nästa tiden.

Vi bor på ett bed and breakfast som heter Konar House, ett starkast ifrån där vi hoppas få lägenhet imorgon. Det är fräscht och fint, om än enkelt men jag saknar att det inte finns en pool. För det är varmt...! Idag, liksom igår är det 27-30 grader, så brisern är välkomnade.

Igår kollade vi in den närmaste omgivningen lite för att få oss ett hum om hur det ser ut. Vi gick  till vår nättaste shoppingmall, som har allt man kan behöva inklusive en stor bio!
Det är enkla vägar, inte alltid asfalt och man blir både varm och väldigt dammig när man går. Och vi blir uttittade, trotts att det finns en hel del västerlänningar här är  vi definitivt i minoritet. Och av de vita är ju vi några av de vitare...

På eftermiddagen tog vi en ny , aningen längre promenad till The Junction, en annan shoppingmall som var ännu större och hade ännu mer av alt man behöver ( och inte..)
Kvällen avslutades hemma hos C och M som nog vet hur det är att vara nya och lite borta såhär i början.  ;) Redan innan vi kommit ner bjöd de in oss för en lördagskväll med dem och K och L och det var så skönt att få bubbla av sig, få fråga en massa frågor, få träffa deras ljuvliga små killar ( två av dom nästan exakt samma ålder som vår N och två av dem från samma barnhem!) och, till vår glädje, ta oss ett härligt dopp i poolen på Gemnina Court.
Det blev taxi hem, vilket är ett måste här. Så nu har vi prövat det också.

Idag har vi fortsatt vår acklimatisering. Det blev en promenad igen, nu till Yaya shopping center som har en Masai Mrket på söndagarna. Det var fullt med jättefina saker, men jag har lovar P att vi inte ska köpa så mycket. Fast när man väl fått lägenheter måste man väl få köpa något ändå...? ;)

Ikväll ska vi bara slappa hemma, äta i restaurangen och vänta på att för höra när och var vi ska möte Sam för The House Hunt . Ska bli spännande att se om det är i samma hus som K och L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar