måndag 11 februari 2013

House hunt

Idag har vi varit på house hunt.
Det var en intressant upplevelse!
Vi hade anmält intresse för en lägenhet i närheten av andra svenskar ( med tanke på ev orolighet runt valet) med 1 eller max 2 sovrum. En lägenhets storlek här räknas nämligen efter hur många sovrum den har, vardagsrum, ev matsal och kök är liksom redan inräknade.
I alla fall kom vår mycket serviceminded hostingserviceman Sam och hämtade oss på förmiddagen. Eller rättare sagt, plötsligt bara stod han här i receptionen när vi satt och tog en förmiddagskaffe och kollad mailet. Vi hade messat två gånger för att bestämma tid, och visst hade han sett det men tyckte han lika gärna kunde komma förbi eftersom han var i närheten...
Han berättade att han hade tre lägenheter ett viss oss; 2 med 3 sovrum och en med två.

Ohhhh.... Om vi hade haft massa pengar då hade jag velat haft den första...!
Vilka ytor, vilken rymd!
En stor hall som öppnade sig ut i ett stort vardagsrum och bakom en halvvägg visade sig matsalen. Köket, men en liten  serveringslucka in till matsalen, var stort och rymligt med ett skafferi du kunde gå in i. Tre sovrum, var och ett större än vårt i Gamlis och med ett badrum till varje. En minst 5 meter lång balkong lät solens strålar strila in genom löven på trädet framför och till Ps stora förtjusning såg han glatt nya fågelarter med en gång! I källaren fanns en pool och ett fullt utrustat gym.
Så hade det inte varit för hyran...
Andra lägenheten var lägenheten under, fast lite dyrare.

Ja, ja, tänkte vi. Det tredje blir nog perfekt.
Det var då vi fick lära oss hur det kan vara.

Nej, den tredje, den enda med två rum, blev tagen under helgen, fick vi reda på när vi just parkerat utanför den.
Jag har en liten 1- rymmare närmare centrum sa Sam och körde oss till ett litet kyffe i ett bostadshus som hade tredubbla säkerhetsdörrar, skåpsdörrarna hängde på sniskan och bara en av två kranar funkade. Vi tittade lydigtigenom och sa"Tack, men nej tack."

Jag har ett ställe till, sa Sam och körde till en loftlägenhet med kök/ vardagsrum i fil och tre ljusa fina sovrum med ensuite, även här. Hyra? Mer än den första.

Nej, det ser inte ut osm om vi har något annat, påstod Sam då. Då trodde jag jag skulle börja gråta. Antingen ruinerade eller livrädda?

Min mat och slavklocka har ringt för länge sedan och med lite hjälp av värmen i bilen  börjar jag känna mig aningen låg. Då stiger min klippa P fram och tydliggör vad det var vi anmält intresse om till just dem och att vi inte är rika utan vanliga och det är en lägenhet med max 2 rum med pool på tomten vi vill ha, inte en lyxsvit med inomhus pool och gym (hur coot det ändå skulle vara).

Då plötsligt, komer Sam på att han kan ringa någon och i ett huj finns det två lägenheter i samma hus  som den där lägenheten som var uthyrd...  Den ena är ok, och den andra blir jättebra"

Så nu har vi hittat en enkel men fräsch 2 rymmare, diskmaskin på balkongen och pool på tomten. Vas mer kan man önska?

Vi firade med att äta get och dricka den lokala ölen på vårt  gruset house.
Även det en upplevelse!

2 kommentarer:

  1. Tänker på er hela tiden, men särskilt idag. Kram till hela familjen!

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni har det bra. Vi väntar spänt på uppdatering...

    SvaraRadera