måndag 25 februari 2013

Apinvasion!

Idag kom de, aporna vi hört talas om men ännu inte sett skymten av. De brukar komma hela flocken, sa grannen, som hade haft en i köket för ett par veckor sedan och var mindre sugen på att se dom igen. Men vi var lite nyfikna.
Trodde de var lite sådär halvsmå.
 
Så plötsligt, när Noah äntligen somnat efter lunch, väser Paul från balkonen,
- Fia!! Kom!!
Och där var det!
Dagens djur, big time!
Men så vidare små var de inte. Herr Nilsson strolek större skulle jag sagt. Minst en meter höga, med ytterligare en meter svans och många! 15 st räknade Paul dom till.
 
Vi har ett sophus på vår stora innergård och det var dit de skulle. men på vägen passerade de vår lilla egna gård genom att balansera på tvättlinor, hoppas mellan balkongerna och grenarna på trädet i mitten. Flera vara mammor, och man kunde se de små apbarnen länga fast för glatta livet när deras mammor flög fram. De festade glatt på de sopor som ännu inte hade hunnits brännas upp av vår care taker Emanuel tills alfahannen, en anarmad sak som tydligen varit med förr, visade sig. Då skingrade sig alla och lät honom ta för sgi av bytet.
 
Som värsta Mitt i Naturen goes Kenya, fast på vår egen gård!
Eller vår egen lilla minisafarai! Inte Masai Mara direkt, men Redd Apartements innergård!
 
Min egen naturfotograf kom så nära som 5 meter, och här har ni några av resultaten.
 



1 kommentar:

  1. Vill inte skrämma er- de är sökta.. men..Akta er.. de stjäl som korpar och i Thailand bär de rabies... Men det kanske är helt annorlunda i K?

    SvaraRadera