söndag 1 september 2013

Slut på helgen

Vissa helger går så snabbt. Tiden rusar iväg, man kommer näsan inte ihåg vad man gjort och det lilla man hunnit fått gjort är långe ifrån det man tänkt att man skulle hunnit med.
Andar makar sig framåt i sakta mak utan stress och med känslan av att man hunnit med allt möjligt.
Så var det den här helgen.
En lugn, skön helg med massor av tid.
Nu har ju vi ganska mycket tid att använda så kanske låter det lite komiskt, men även här kan tid spela sitt eget lilla spratt med oss...

I fredags kväll var vi, tillsammans med fam Fr och fam A-K, till den, i Nairobi så välkända köttrestaurangn Carnevor. Även om priset var betydligt höger än vi både trott och var vana vid gjorde inte maten oss besviken! God Dawa bjöds av kypare, som med alla ingrideneer till nationaldrinken framför sig på en bricka, snabbt blandade till den invid bordet. Kött av alla de slag kom in, alldeles rykande varma, direkt från grillen. Biff, kyckling, lamm, krokodil, kalkon och strutsköttbullar blandades snart på tallriken tillsammans med goda såser, ugnsbakad potatis och smarriga sallader. Fler andra köttbarianter erbjöds men det var nog tjurtestiklarna som tog priset för mest uppseendeväckande. Smakade lite som kyckling med en konsistens av finhackad, hårdkokt torskrom...
En jättetrevligt kväll i alla fall!

Lördagsförmiddagen skulle vi tillbringa på.Amanin och fikat i deras lummiga trädgård, var det tänkt. Men tydligen tänkte Amani annorlunda, för de hade stängt just denna lördag, upptäckte vi snopet när vi och taxichauffören Daniel undrad varför grinden var låst.
Så det blev en kort visit,
Noah, som kommit i säng alldeles för sent för att vara han, tog igen sömn  och sov sig igenom större delen av eftermiddagen och vi fick en lugn stund på soffan bland böcker, tv-program och Sköna Hemtidningar och allmänt småprat om framtiden och den stundande hemkomsten.

Idag söndag var vi till svenska skolan där vi har börjar ses just på söndagar efter att ledningen på Gemina Court förbjöd oss att ha tisdagsfikat där. Svenska skolan ligger utmed Ngong Rd, fast med ingång från en liten tvärgata. Skolgården är stor, grön och känns faktiskt väldigt svensk! :) Husen är visserligen i sten, med viss engelsk touch men runt parkeringen ståtar ett hederligt trästaket i gräsgrönt och mitt på den gröna skolgårdsgräsmattn står ett stort, rött lekhus med vita knutar, som hämtar ur ett vykort från Astrid Lindgrens värld,
Vi fikade och lekte på fotbollsplanen, testade de olika gungvarianterna och rutshkanan och njöt i den härliga förmiddagagssolen.

Det blev lunch på Junction som bara ligger 10 minuters gångväg därifrån ( vilken lycka för alla internatelevet...!) och sedan hem en stund innan Paul och Magnus drog i väg för att kolla på fotboll på en lokal pub och Marie kom över med sina spillevinkar och hängde med mig och Noah.
Spontanmiddagen med varma mackor var en härlig avslut på dagen.
Nu sitter vi, nöjda trots att Amani var stängt, och känner att vi haft en helg där vi i lugn och ro hunnit med både oss och andra.
Gött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar