torsdag 5 september 2013

Japanskt, marockanskt, kenyanskt och jättesvenskt!

Att ära japanskt hemma brukar för vår del oftast, eller närmare sagt alltid, vara att välja mellan antal sushibitar och på sin höjd byta bort en svärdfisk mot en tonfisk.
I tisdag kväll fick Noah's mamma erfara vad det egentligen innebar att äta japanskt!
Tillsamman med ett par andra svenska och norska mammor var hon nämligen på den japanska restauragen Misuno som ligger i Green House utmed Ngong Road.
Den har blivit känd som den bästa sushirestaurangen i Nairobi.
Såhär efteråt är det förståeligt!
Så mycket det fanns på menyn! Och just sushi, så som Noas mamma var van, tog upp knappt en halv sida av menyns 8... Hade det inte varit för norska Kristin hade nog de flesta tagit det säkra före det osäkra och valt den traditionella sushitallriken med 12 olika bitar.
Nu valdes istället diverse andra sushivarianter, dumplinssoppor, teriyakerätter och lax- och tonfisk marinerad och stekt i lime och soja.
Visserligen betydligt dyrare än vad vi är vana vid i Kenya, men ack så gott!

Efteråt vankades det kenyansk underhållning; karaoke på marockanska Casablanca!
Karaoke i Kenya är lika vanligt som att sjunga i kör!
Fast på lokal istället för i,
med lite fler som lyssnar och dansar till
och här, visade det sig, med högtalare ut mot gatan! ;D
Men otroligt roligt och med stående ovationer när vår Marie började rappa om hur hon, som mzungo hade Kenya i sitt hjärta, i ett mellanspel!
Ja det var en minnesvärd och rolig kväll!

Nu har vi fått Sverigebesök, tro det eller ej!
Vi som trodde besöken var överför vår del, har till vår glädje fått hit Jessica och mamma Lena ett par dagar. Jessica, hennes man Reine och deras dotter Lova kom hem till Sverige för några månader sedan med lillebror William och det var dom som introducerade oss för Judith ochi Oloos skola i Kibera. Jessica har nu startat upp ett litet klädmärket hemma i Sverige  Hippo Colour, där hon säljer jättefina afrikanska klänningar och smycken. En liten del av Kenya i Sverige, liksom. :) Kolla gärna in sidan på facebook eller på hemsidan www.hippocolor.se!
Hon och hennes mamma har nu tagit ett par dagar i Nairobi för att handla in lite nya kläder, tyger och smycken. Och bara få insupa det kenyanska igen.
Så tills på tisdag har vi två glada gäster!
Och tre glada hyresvärdar! :)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar