fredag 20 september 2013

Uppdatering Judiths skola: Ideell förening skapad!

Hade det inte varit för alla små och stora bidrag som ni, vår familj och vänner, sätter in hade vi aldrig kunnar hjälpa Judith med hennes skola så som vi kunnat nu!
När något ligger en varmt om hjärtat och vi med egna ögon får se resultatet av pengarna och vilken skillnad det lilla gör, känner vi oss både väldigt, väldigt glada för barnens skull men också väldigt stolta och glada över vår familj och vänner.
Tack vare dessa pengar har barnen sedan sist fått mat och skolmaterial under två månader, lärarna har numera varsin sittriktig stol iställe för den lilla slitna 30 cm höga barnstolen de satt på och ett förkläde för att inte slita på sina egna kläder. Dessutom har golven i huset för de mindre barnen kunnat renoverats inför skolstarten efter vinterlovet så barnen slipper snubbla ner i hålen.
Så återigen, tack alla som hjälper oss!

Även när vi åker hem tillbaka till Sverige kommer vi fortsätta stötta Judith i hennes arbete att driva skolan i Kibera, tillsammans med de som vill och de som var med från alldra första början, däribland Jessica och Reine Camsel.
Nu har just dom gjort det lättare för oss.
Dels finns det numera en facebooksida: 
https://www.facebook.com/pages/Oloo-School-Kibera/417917338313522?ref=ts&fref=ts
Och en ideell förening är startad: Oloo school!
Här kan man, precis som till vårt Kiberakonto, sätta in pengar både enstaka tillfällen men också bli månadsgivare av valfritt belopp.
Varje kvartal kommer pengarna föras över till Judith och skolan för mat, skolmaterial, böcker, glödlampor, vatten, lön till lärarna, ja allt det där som vi i svenska skolor självklart får från vår kommun. Eller får självklart i kranen...
Pengarna kommer, som tidigare, oavkortat gå till Judith Oloos skola, förutom den summan som banken tar för överföringen till Kenya. För det är alltså inget företag som behöver gå med vinst.
Föreningen är startad enbart för att kunna hjälpa Judith och barnen i hennes skola.
Eftersom det är en ideell förening kan man kolla upp alla uppgifter på Skatteverket. och man kan gå med som medlem om man vill.
Vill ni fortsätta hjälpa oss att hjälpa och stötta Judith och barnen i hennes skola, kan ni fr.o.m. idag alltså sätta in pengar på konto 8105-9 934 718 024-3 (Swedbank) i stället för vårt Kiberakonto.
Vi kommer att ha kvar vårt Kiberakonto ett tag till, så vill ni fortsätta sätta in pengarna kommer vi bara föra över dom till Föreningen Oloo school varje månad.

Det har hänt så mycket på skolan sedan vi var där för första gången, den gången då Jessica tog oss med och jag storögd och verklighetsslagen vandrade genom ett lerigt Kibera för att komma fram till den lilla gula skolan och där möta en aningen allvarlig och till synes lite försiktig Judith och de glada, röd- och gulklädda eleverna i skolan.
Jag har fått se hur man med ett stort hjärta, lite medel, engagemang och hjälp från andra kan driva en skola. Det är bra undervisning barnen får, jag har själv suttit med och lyssnat, och jag förstår att
Judith är rädd för den dagen hennes lärare hittar ett jobb med lön. Ett av hennes mål är att kunna erbjuda alla sina lärare lön varje månad. Och kanske en dag... :)
Så vi kommer bli månadsgivare av både den anledningen och för barnens skull.
Och det är inte bara för att jag är mamma.
Eller lärare.
Det hade jag tyckt även om jag varit tandläkare. ;)


Läraren och eleverna i en av de yngre årskurserna.

Detalj från dörrposten in mot köket

Judiths stolthet- de nya stolarna i vuxenstorlek.
Här för mamma Pamela i köket,


Judith Oloo och Jessica Camsel







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar