onsdag 24 april 2013

Körigt värre!

Det är nästan ironiskt hur mycket det varit de sneaste dagarna.
Här, där vi egentligen bara behöver ha koll på mat- och sovtider, här har vi vissa veckor svårt att få ihop tiden! :)
Vi, som är föräldralediga. Båda två!
Hur går det ihop...?

I fredags var vi på safari.

 













I helgen var det ju maskställe och masai marknad  för min del medan Paul squasade lite och betalade interneträkningar. Emellan allt det, han vi gå och handla lite och famliljemysa.

 Noah och hans mamma tränar svenska ord på paddan.
 
Noah dansar.
Om någon av er en gång för länge sedan sett en bild på Ante
iklädd en blå overall och keps, känner ni igen stilen...

En mycket stolt Noah provar nyfådda kläder av mormor och morfar och fam C-H.

Noah busare med sin pappa.

I måndags var ju Paul iväg hela dagen och Noah och jag hängde med andra famljer. Inte så jobbigt, men väldigt trevligt! :) Tyvärr fick vi ställa in yogan eftesom alla som i vanliga fall går, var hemma och tog hand som sina barn...

Igår träffade vi vår socialarbetare Aveline på förmiddagen,  På eftermidagen var det meningen att jag skulle åka med ett par andra mammor till ett ställe med massor med tyger inne i stan. Men så hörde vår advokat Mr Mwunda av sig och kunde komma förbi med lite dokument vi skulle läsa igenom och skriva under, så jag fick hoppa det. Kvällen avslutades för Pausl del inne i stan på fotbollskväll med ett gäng andra pappor och för min del, mycket trevligt, pratandes i soffan med närmaste grannen L och baby wachen.

Eftersom det är onsdag, kom Imma idag kl 8. Hon städar hos oss numera, och jag har ju snyggt fått erkänna att hon är aningen snabbare coh noggrannare än både jag och Paul tillsammans. För 500 kes, dvs ca 45 kr gången, städar hon i två-tre timmar, tvättar mattor och fönster och hade tom diskat vår frukostdisk när hon gick! Dessutom är hon en jättetrevlig tjej. Ibland stannar hon på en kaffe efteråt. Noah gillar henne och lyckades faktiskt säga hennes namn så vi nästan förstod!
Visserligen lät mer som en förkyld närking som sa Emma.
Men ändå...! ;)
För att låta henne få vara i fred för Noah, som älskar att var med när någon städar, lagar mat eller fixar, och helst då mitt i, höll vi till nere på gården och lekte med grannkillarna O, J och T.

Paul försvann ett tag över till Yaya för inköp av målnät till Raha. Han var så nyfiken på om de skulle passa att han till slut inte kunde hålla sig utan gick över och testade dom. Till hans stora lycka passade de perfekt! Komiskt nog hade de som gjort målen missförstått måtten och de ser mer ut som handbollsmål än fotbollsmål, men så hittade Paul nät till handbollsmål och ...
Häpp!
De satt som ett smäck :)

 Svetsaren Francis sätter ihop stålbitarna som ska bli målen.
Kolla in svetsaggregatet a la 1950...
 
 Näten häktas på...
 
 ...och voala! målen är klara!
Stolta killar på Raha Kids!
 
 Målen i acion!
 
 Nr 10 in action!
 
 Raha guys in action!
 
Big brother in action!

Eftermiidagen hade han dubbelbokat, så luchen med grabbarna för att diskuter ett förslag om ett hus här nerre för barnens räkning, ett förslag som kommer från guiden Salaash vi alla åkt med,  fick han hoppa. Istället blev det träning med Raha Kids. Sista tillsamman med Reine som åker hem på söndag,
Noah och jag gick öve och fick se glada killar spela med riktiga mål!
Vid tretiden kom vår mysiga guardian Esther och hälsar på på.
Sen var det Paul som stod för middagen ikväll, eftersom det vankades King Fish! Smarrigt läckert!

Imorgon är det torsdag, en än så länge ganska så oplanerad dag,  Ja, lite lek och lite träning för oss båda blir det. Men inget annat planerat. Ännu.

Men på fredag blir det utflykt tillsammanms med fam F. Då blir det giraff-farm, Karen Blixens coffeehouse, flipflopfabriken, lerpärlsfabriken och Kenya Kangas (tygstället som Paul av någon anledning inte alls längtar lika mycket till som jag...)..
Sedan hoppas jag att jag inte är för trött för tanken är att jag ska följa ut och dansa på kvällen med de flesta av de andra tjejerna. Att gå ut och dansa i Kenya, det kan bli intressant...! ;)

På måndag bär det av till kusten, så på söndag får vi börja äta malariatabletterna. Förra gången pajade våra magar rejält, men vi hoppas vi blivit lite mer motståndskraftiga sedan dess.
För vi längtar efter sol och bad och en god drink vid poolen just nu!

Vi har börjat plaera en insamling till lärarna som jobbar i Kibera. Vi kommer lägga ut all info här, när vi är klara, men vi börjar småhinta redan nu om ni vill vara med. Vi hoppas få ge dom en slant, en sommarbonus, för det jobb de lägger ner helt ideelt.

Ja, såhär har vi det  just nu.
Körigt värre.
Stackarns oss...! ;)

6 kommentarer:

  1. Ja besöker ni alla dom ställena och handlar, då kommer er chaffis att vara både glad och mätt när ni kommer hem. ;)

    /Ulrika E
    (Hemma sedan ett år)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika!
      Kul att du läser!
      Tänk på att vi, liksom fam F, ännu är lite av kenyanoviser, så vi kanske inte hinner allt det vi har planerat på en dag... Det kan bli så att vi får browsa runt lite på vissa ställen och komma tillbaka en anna dag.
      Men mätt och glad hoppas vi både chaffisen och vi kommer vara när vi kommer hem! :)
      Sofia

      Radera
    2. Tänk vad några månader i Kenya gör med ambitionsnivån... Ni verkar ha haft en fantastisk dag! Men jag tänkte mest på att i Kenya får chaffisarna procent på det ni handlar i de flesta av de ställen ni var på. (Turistställen)De får dessutom lunch ibland om ni äter. Inte i gästdelen men lite avskilt. De gör en mycket god dagskassa med många som handlar i bilen. De jag känner brukar vara jättenöjda med extrainkomsten som är förhållandevis hög. Försvann inte er chaffis ett tag efter att ni handlat i butikerna? /Ulrika

      Radera
    3. Hej!
      Jo, då vi handlat,då gick han faktiskt tillbaka..
      Det var alltså DET han gjorde1 ;)
      Vi bjöd vår chaffis på lunch, för
      vi hade så trevligt med honom, så han har säkert en extra lunch tillgodo med andra ord! Vi får hoppas han bjuder med sin fru på något smarrigt på Mors dag..!
      Sofia

      Radera
  2. Hej!

    Snackade med Salaash häromdagen och han nämnde något om ett hus i Rift Valey. Vet ni lime mer vad som gäller?

    /Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi vet lite mer. Det kommer ett mail på Kenyalistan till alla er som åkt med honom, antaglien idag eller imorgon. Där finns all inforamtion. Det var den tomten Paul och ett par andra var iväg och tittade på i måndags. :)

      Radera