torsdag 6 juni 2013

Sverges nationaldag

6 juni. Sveriges Nationaldag.
Hemma har våren gått över i sommar, syrenen har nästan tredan hunnit blomma över och snart är det skolavslutning.
Här fattar vi inte var tiden tagit väge!
Nyss var det ju februari och vi lämnade ett kallt, vintrigt Sverige för att äntligen få träffa vår lille son i ett varmt, dammigt Kenya.
Nyss såg vi Noah för första gången och förundrades över hans vackra ögon.
Nyss var vi "nya" familjen som bara varirt här några veckor.
Nu har det gått 4 månader snart.
Vi har blivit en familj.
Vi har börjat bli hemmastadda i detta förunderliga, fantastiska land.
Vi har hunnit med första hearingen och childrens department intervjuerna och alltså hunnit mer än halvvägs mot slutet..
Och det har alltså hunnit bli 6 juni. Sveriges natiomaldag.
Det har varit mysigt att se alla facebookinlägg om dagen; mycket sol och glada miner! Lite, lite hemlängtan får jag allt...
Paul har blivit lite förkyld och Noah tar igen gårdagens förlorad tid (tror vi i alla fall) genom att sitta i knät mest hela dagen. Så vi hade en lugn morgon. En liten löprunda blev det för mig.
Nere på gården, när vi var ute och lekte en sväng med Noah, visade vår vakt Naftali på kameleontern som bor på vår mur. Han har tre horm och ser ut som en liten dinosaurie! Hur cool som helst!
Efter lunch fick vi hembesök av vår intrevjuare Alex på Childrens Department.  Hans enda bekymmer verkade vara hur vi skulle göra med språket och vi förklarade för andra gången att Paul pratade engelska när de var själva och jag svenska, likosm när vi var tillsammans.
Annars såg han mest ut att mysa! :)
Eftermiidagen firade vi nationaldagen genom att gå till Cedars, vår libanesiska favoritrestaurang med den bra klätterställlningen tilsammans med våra grannar Hasse och linda och deras T. Dock hade vi missat att den gul-blå hoppborgen inte var där under veckorna, så det svenska inslaget föll lite...
Men tur vi kunde ha trevligt ändå! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar