måndag 10 juni 2013

Mamma Noahs födelsedag

Det var först gången Noah skulle fira sin mammas födelsedag.
Noah och hans pappa vaknade först.
De fixade frukost, tränade på födelsedagssången och slog in paket.
Sedan smög de in till Noahs sovande mamma.
För hon fyllde ju år.
Faktiskt den första i famljen sdan de blivit mamma och pappa till Noah.
Med kenyansk stämsång, även om den mindre av dem två var ovanligt tyst, fick de Nohas mamma att klippa yrvaket med ögonen och överraskat sträcka på sig.
Noah klättrade glatt upp i sängen, grabbade åt sig en smörgås och kastade sig glatt över det första paketet. Hans mamm fick hejda honom lite och säga att det var ju FRÅN honom, så han visste nog redan vad de var i det.
Stolt hjälpte han då till att öppna de välinslagna paketen och tittade stolt på de två t-shirtarna som mamma fick- precis vad hon önskat sig, men i mycket bättre färger än hon tänkt sig!
Killarna i den här famljen har helt enkelt god smak, tänkte Noah.

En med Aftika på magen...

...och en med den första kenyanska poststämpeln,

Det blev lunch på den där etiopiska restaurnagen som Noah tycker om, den där då man tvättar händerna vid bordet (lycka!), får äta all man med händerna (även mamman och pappan) och allt liggger på en stor pannkakak (såå gott!). Nohas mamma och pappa såg båda så glada ut hela tiden! De måste gillat det, dom också!

Mumma för magen!

På eftermiddagen fick Noah hoppa upp i selen och det blev en ganska lång promenad till parken Aboritum. Där blev det fika med lite andra famljer. Noah och hans kompis Lo lekte glatt med pinnarna de hittade medan Noahs föräldrar fikade och hade det trevligt.

Noah och löven

Noah och hans mamma
 
Noah och Love


När det började skymma kom taxichauffören Isiah och hämtade Noah, kompisen Lo och deras aningen trötta föräldrar och körde hem dom.
Noah var allt lite trött själv. Det dröjde inte länge förrän han fick hoppa i säng..
Hans mamma och pappa satt dock en bra stund och pratade om dagen och om Noah, sådär som de älskar att göra och som de så ofta gör när han lagt sig.
Lite skypande med familjen i Sverige blev det visst också.
De var till det sorlet Noah somnade och drömde gott om pinnarna han petat ner i marken tillsmamman med Lo, den där dagen då han firade sin mammas födelsedag för första gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar