torsdag 27 juni 2013

Lata dagar...

...är vad vi har nu!
Malin, Anna och jag hade tänkt oss att se soluppgången från stranden i morse, men när vi steg upp vid sextiden möttes vi av en molnig skumgrå himmel och en sol som verkligen lyste med sin frånvaro! ;)
Det blev istället kaffe och småprat på verandan och en promenad utmed strandkanten för några av oss, medan andra hamna tillbaka i sängen. Så lätt hänt...
Men solen kom fram vid halv sju för oss morgonpigga..!

Dygnet har sedan tillbringats på verandasoffan, i mataffären och det lokala fruktståndet, på stranden under både hällregn och sol och framför huset i trädgården med en  "varken-tre-eller-femkamp" fixad av Paul.
Han gjorde ett mycket bra jobb för det är inte lätt när fyra av oss är ganska dåliga förlorare...
Men Noah var glad!

När vi andra var och handlade på förmiddagen fick Paul besök!
Vi hade en jättera kock sist vi var på Diani Beach, den gången vi bodde på Villa Turkoise.
Han hette Joseph och vi tyckte jätemycket om honom. Redan då frågade vi honom om han kunde tänkta sig att laga mat till oss igen om vi kom tillbaka till Diani Beach. Det ville han gärna.
Numret låg tyvärr kvar på bort hemma på Redd då vi åkte så vi blev väldigt glada att kunna få det av Agnes när vi tittade förbi häromdagen.
Men vi hann inte ringa!
Istället hörde han att vi varit och frågat efter honom och eftersom han bor nära kom han förbi!
Det slutade med att han imorgon kommer och grillar nyfångad hummmer, färska räkor och krispigt goda grönsaker till oss. Har vi lite tur kan han även fixa en kenayansk kväll i matväg för oss.
Malin nämnde nämligen att det visserligen är gott med libanesiskt mat, korv och makaroner men det kan man ju äta hemma med...
Nog för att det kanske är kul att få testa chippatti, mandazis, köttgrytor, pilauris ris, green grams gryta och annat kenyanskt när man är i Kenya.
Men vad är det för fel med korv och makaroner ...? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar