onsdag 26 juni 2013

Safari i Tsavo och Simba Oryx Cottages

Jag ligger på en solsäng under ett träd med grova, lite snirkliga grenar och vackra, stora, kastanjeliknande blad.
En varm bris smeker mina ännu ganska bleka ben.
Solens strålar strilar ner mellan bladen.
Noah leker och klättrar över mig.
Gräset är alldeles grön nedanför sängen, bungalowen framför mig är vit och på verandan står en vacker sittgrupp i massivt trä med stora mjuka kuddar som vi satt i igår kväll och lysnade på sicadorna.
Bakom mig hörs vågarna slå,.
Oceanens korallblå vatten, härligt svalkande, är nu på väg tillaka efter att ha visat sin vita sand för oss under förmiddagnes timmar.
Nyss gick den lokala fiskmannen som ska komma tillbaka med dagens fisk; barracuda som vi ska äta till middag.
Paul sitter på verandan och lyssnar på musik,
Anna och Malin ligger på varsinn sida om mig och läser.
Jag bara njuter.

Men, va...? En fågel bajsade just på min mage!!

Ja, ja, även paradiset måste ju få ha sina down sides... ;)

Vi har efter tre dagar på fantastisk safari i Tsavo East, kommit hit till Simba Oryx och även om det är ganska enkla cottages vi bor i tycker vi det är lyx!
Vi bor alldeles intill havet, somnade igår till vågornas brus (blandat med takfläktens brummande) och är bara inne när vi ska laga mat och sova. Pool finns inte här, men det är heller inget vi saknar när havet finns 30 meter bort.

Baksidan av Diani Beach ;)

Vårt hus är det som ligger till vänster om gången.

Utsikten

Safarin var återigen sådär perkfekt som man bara kan hoppas på.
Med Salaash som guide vet vi ju att vi alltid blir nöjda, både med att han kan se en dungbreatle på en kilometers avstång och dessutom har massor av intressant kunskap att dela med sig om träd, medicinväxter, geologiska formationer och eremitstackar.
Men nu hade han dessutom pimpat upp The Donkey lite! Nya överdrag på sätena, bilbäten för alla och ny en startmotor. Vi behövde inte putta igång The Donkey en enda gång!

Dessutom hade han valt ett boende en bit in i parken, Ndololo Camp Site, där vi bodde i tält (fast med toalett och dusch inne), utan stängsel men med tre masaier som vaktade oss. Det fanns ett vattenhål ca 50 meter ifrån där elefanterna kom och drack vatten på för och eftermiddagarna. På kvällarna fanns en brasas vi kunde sitta vid efter att vi ätit middagen- som i sig serverades i det fria men under tak.
Ja, det vet var så häftigt!
Vi blev snabbt bortskämda med vilka djur vi fick se, eftersom det hela började med hundratals elefanter och en leopard redan på vägen till campen.
Dag två blev det först av allt två vackra lejonhannar utanför campen, massor av vackra giraffer, dikdiks, impalas, stora och små gaseller, den minsta falken i världen, den coolaste stora, svarta fågeln med röd näbb vi någonsin sett, storkar, två fantasktiska lejoninnor som bara låg och tittade på oss under en buske, mer elefanter, zebror, spår av anakonda, mamba och kobra, krokodiler, flodhästar (som var på väg att att komma upp och äta upp Paul), strutsar, pumbas och en massa fler både springande och flygande djur som jag bara inte minns just nu...
På den lilla sista game driven vi gjorde dag tre, lyckades vi se "a kill".
Nu var det kanske inte riktigt som andra berättat; om hur de sett ett lejon ta ner en gammal gasell eller liknande.
Men det var allt lite cool tändå.
Vi såg nämligen en sekreterarfågel (stor som en stork) döda en stor orm och äta upp den hel!

(Här var det tänkt att ni skulle få se två vackra lejonnior, en pratande elefant och en jätttesnygg man, men uppkopplingen var visst inte den bästa och vi har  ny kamera med, tydligen, alldeles för bra upplösning, så de får vänta lite...)

Salaash och hans assistent Susan, som varit med oss tidigare, skulle köra oss till Mombasa men då vi blev fast i en långtradarkö och kom sent till Mombasa körde de oss istället hela vägen till Simba Oryx. Det blev alltför sent för dem att köra tillbaka till Nairobi, så de stannade kvar över natten. Vi hade ju plats.
Vi fick en otroligt trevlig och lärorik kväll med dom, full av prat och skratt och intressanta historeir!
Och bara det att få se Susan för första gången bada i Occeanen var en upplevelse i sig.
Att någon kan se så lycklig ut gör en varm i hjärtat!

Nu idag har vi bara slappat.
Solat lite.
Gått lite på stranden.
Handlat lite.
Pratat lite med grannarnan
Varit och kollat in var vi bodde sist och hälsat på Agnes och Ali som jobbade där (otroligt kul att de kom ihåg oss)
Badat lite.
Och slappat i skuggan, på en solsäng under ett träd med grova, lite snirkliga grenar och vackra, stora, kastanjeliknande blad...


1 kommentar:

  1. Wow vilken safari!
    Låter som spännande och underbara dagar i paradiset :)
    Kramar till er alla Lisa J

    SvaraRadera