fredag 28 juni 2013

Sostänk och grillat

Den här dagen har varit en sådan där dag som man ser i broshyrerna; en stor sol på en knallblå himmel, korallblått vatten, kritvita stränder och knappast några på stranden...
Helt ljuvligt!
Vi har badat i det mjuka varma vattnet, lekt i vattenbrynet, gått strandpromenad och nu på eftermiddagen avnjutit Josephs grillning av grönsaker, hummer och räkor.





 

Solstänkt vy
 
Pappa Paul och Noah
 
 
Noah och pappa Paul

Dirty Dancing goes Kenya
 
Vita stränder

Joseph

Mitt i all förberedelse dök det upp ett känt ansikte till; Celestine stod plöstligt på verandan!
Hon jobbade med Joseph när vi bodde på Villa Turqoise. Hon hade varit förbi VillaTurqiose. hört att vi bodde här på Simba Oryx och kom för att säga hej. Vi hann sitta ner och prata en stund innan vi bestämde att hon kommer hit och gör chippatti och mandazis med oss till lunch imorgon.
Och med tanke på att Joseph dessutom kommer på söndag och lagar kenyansk gryta ska väl Malin äntligen bli nöjd... ;)

Vi avlsutade middagen med att sitta runt elden som vakten Nixon fixade åt oss på den lilla delen mellan huset och havet. Pauls "varken-trekamp-eller-femkamp" (som mer utvecklades till "en-viljornas-kamp") avslutades med att vi försökte komma på alla djur vi sett på safarin. Vi lyckades riktigt bra med de större djuren men sedan blev det allt svårare ju mer glöd det blev av elden när vi alla kom ihåg precis hur fågeln sett ut, men vad hette den...?

Ja, vad var det nu de hette...?

Nu sitter vi på verandan, ser Nixon släcka den sista glöden i brasan, spelar spotify, lyssnar på syrsorna och småpratar i kvällsbrisen från havet medan kokoisjalarna som inhandlades tidigare i veckan värmer våra solvarma axlar.
Värre dagarn har vi haft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar