onsdag 21 augusti 2013

Frisyrfix och tygtur

Igår var det dags för Noah att träffa Wytherra för första gången. Hon är hårstylist, har fixat håret på ett antal av våra kenyanska barn och har en ängels tålamod! Noahs småkrulliga små försök till dreads behövde få sig en omgång av flätning för att de ska hålla och inte gå av. Två timmar tog det och resultatet blev jättebra. Vi var helt förundrade över hur fingerfärdig hon var och vilket smidigt sätt hon hade mot Noah. Hon liksom följde honom istället för att sätta honom i en stol och fläta på.
Hon började i badet, fortsatte på lekmadrassen, tog 10 minuter i barnstolar och sedan en stund i soffan och slutligen framför spegeln i badrummet.
Lite hjälpte det nog också att vi mutade honom. Kex, en ny leksak, mer kex och än lite mer kex...
Men vad gör man inte? ;)
Att vår kille sedan var sockerhög resten av kvällen var det värt.
Och stoltar kille var det länge sedan vi såg.
Han har bett om att bli upplyft varenda gång vi är i närheten av spegeln i gästtrummet och varje gång han ser sig själv ler han med hela ansiktet och tar sig över flätorna.
Och vi tycker han är jättesöt.
Eller lite som Coolio, som Paul spontant uttryckte det. ;)

 Wytherras flinka fingrar i action


Ibland behövdes mutning i ipadformat


Ibland var det nog med en kam


Och till slut, så!



Idag åkte jag och mammorna P, A och S till Biashara Street för att handla tyger och barnartiklar, något de alltså mycket lägligt för vår del, har på en och samma gata.
Det blev ett antal nya tyger för min del som ska få bli kjolar, shorts och yogabyxor. Sedan blev det ett par som mest bara ska få pryda bord eller väggar hemma.
Eftersom Noah fyller två om ett par veckor, tittade jag lite efter present också. Något litet, uppskattat och lättpackat är inte alltid det lättaste att hitta. Vi önskar vi kunde ge honom en cykel, men det blir lite svårt att att ta med på flyget...
Det får bli att gnugga geniknälarna ett tag till. Tur det är tre veckor kvar!

Paul fick en privat träningstimme med Maurice på eftermiddagen och kom hem nöjd, trött och full med nya intryck. Får se om han kommer kunna använda sina nya kunskaper redan imorgon eller om det där benet behöver vila ett par dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar