onsdag 31 juli 2013

Mellanlandning

Vi är tillbaka i Nairobi efter dagarna på Diani Beach.
Och vilka dagar det blev!
Solen strålade allt varmare, himlen blev allt blåare och havet blev allt varmare.




När vi kom tillbaka från hearingen vid 21-tiden på fredagskvällen möttes vi av tre exalterade barn som hoppandes berättade att de provat på att dyka med tuber i poolen, handlat fina smycken av "riktiga masajer, Fia!" och hittat enmorma snäckor på stranden.
Aningen trötta men otroligt glada över dagen satt vi en lång stund med Johanna och Jonas och pratade ute på verandan när barnen lagt sig.

De dagar som var kvar badade vi i havet, gottade oss i och vid poolen, njöt av all inclusiven på alla sätt och åt Christinas goda toasts när middagen kändes sen.
Vi spelade pingis och biljard i utebaren på kvällarna, var på krabbsafari eller satt ute på verandan utanför rummet och njöt av kv
Vi köpte finfina nygjorda, och ännu gröna halmhattar.
Vi tog kusinkort, gick utmed stranden och blev ena hejare på att avvisa försäljare.
Noah har frustande kastat sig som en säl i vattnet, njutit av att få all ljuvlig uppmärksamhet av kusinerna och av att kunna sova middag under en palm på förmiddagarna.


Här bodde vi, Neptune sett från havet.

Dagvy
 
Nattvy

Noah med Tilde och Filip

Kusinkort var inte världens lättaste...
 

Han har bubblat en massa nya ljud, säger titta och waow ideligen, vinkat lyckligt när han träffat Johanna , Jonas eller barnen efter att inte sett dom på en stund, envist kallat sina föräldrar för Ia och daddy. Tycker det låter lite som pappa och hans nya tjej... Men eftersomom alla andra säger Fia förstår jag honom. Vi får träna på mamma och daddy när vi är själva igen... ;)

Och Noah har dansat!
Dels på minidiscot, men också för sig själv när det var ett band på kvällen som spelade lite dansbandsinspirerat. Det är ett skönt gung i vår unge! :)

Ljuvliga dagar, var det, som vi inte alls ville skulle ta slut.
Men lite tur var det ändå att vi inte förlängde veckan som vi ett tag pratade om.
På vägen hem blev nämligen hälften av oss magsjuka, en efter en.
Så de här dagarna i Nairobi blev inte riktigt som vi planerat innan.
Det blev sjukstuga!


När vi var pigga nog att gå ut passade Olle på
att vara utomordentlige barnvakt åt Noah och Th.

Idag har dock alla piggat på sig så bra att vi kunde ta en av de planerade utflykterna, om än i lugnare fart och lite midre omfång än tänkt. Det blev en tur till Karen; till girafferna, till Tamambo (så de måste funderat över varför så många åt så lite av den så goda maten...), till Kazuri och till Marula Studios och FlipFlop Recyclingstället.


Olle och Mr Pumba
 
 
Tilde och Filip matar Giraffen Ed


Lunchpaus på Tamambo
 

Nu börjar vi ladda om för på fredag bär det av på nya äventyr.
Då ska vi till Masai Mara och The big Migration!
Vi kommer bo enkelt, på Salaashs forskningsstation, mitt ute på Mara och han har sagt att vi kommer kunna se elefanterna vandra förbi när vi sitter och tar igen oss efter dagens tur...
Läskigt härligt!
Men ack så coolt!
Mara, here we come!

1 kommentar: