fredag 12 juli 2013

Besöket över för denna gång

Så har Tess och Åsa åkt.
Nyss drog de iväg med Salaash och the Donkey på äventyr i Tsavo och sen vidare till kusten..
Vi avundas dom, vi vet ju hur härligt det är...
Men vi saknar dom också.
Det har varit fem härliga dagar!

Så här glada blir vi när vi får besök!

 

 











Vi har gjort The Karen Tour, vilket denna gång inkuderade Karen Blixen Museum, Kazuri, Flipflop Recycling, Marula Studios och Karen Coffee Garden (Tamambo). Jättemysigt!
Det blev dessutom en "Tillbaka till Redd Tour" för vår taxichaufför Isiha, eftersom jag råkat ta med mig den enda hemmanyckel vi har och Paul och Noah, som kom hem från annat galej en timme efter vi åkt, inte kom in! Tur att Isiha är en person vi litar på, annars hade det blivit ett väldigt åkande för min del...

Vi har varit på masai marknad. handlat på våra olika små shoppingcenter och köpt frukt och grönsaker uppe hos Josphat på hörnet.

Josphats fruktstånd, den i mitten.

Imma har vait här och lagat kenyansk mat med och för oss. Det blev chipatti, pilauris, biff stew med jordnötssås och mangold. Ljuvligt gott! Den här gången stannade hon kvar och åt med oss och det var roligt att vår vänner fick lära känna varann lite.


Immas ljuvligt doftande biffgryta med jornötssås
 

Våra två ljuvligt doftande vänner Åsa och Tess
 
 
Två aningen mindre väldoftande, men lika glada, på andra sidan bordet
 
 
Vi var till Judiths skola i Kibera där vi passade på att, förutom hänga med lärarna och eleverna på frukostrasten, få överlämna de 12 kuverten med 4000KES var i till Judith. Vi har bett henne dela ut dom när hon har alla samlade. Åsa och Tess hade dessutom fått med sig en väska till från Malin med skrivböcker så det var en mycket glad Judith den här dagen.
Senare samma dag var Åsa och Tess över till Raha Kids en stund med Paul.

 Det blev en tur till Giraffcentret och Utamanduni (äntligen har jag lärt mig namnet!) tillsammans med fam Å också innan det blev idag och de alltså sitter i The Donkey på väg mot Tsavo.
Tänk att tiden alltid går för fort när man har roligt..!

Giraffen Daisy och Åsa
 
 
Noah, Daisy och Tess
 
 
Bara Tess och Noah


En av många kvällar runt middagbordet-
Revansh i Yatsy, någon...?
 
 
Tack Tess och Åsa för ett par härliga dagar!
 


 














 


 


 

 



 
 

1 kommentar:

  1. Tack fina ni för fantastiska dagar. Lite mer än två veckor har gått sedan vi kom tillbaka från Kenya men smälter fortfarande intrycken och blir varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på resan! Ni saknas mig men vi ses snart hemma i Sverige :) Kram till er alla tre

    SvaraRadera