måndag 2 december 2013

Cresent Island och utsikt att älska!

Ska man åka på en lättsam men häftig dagsutflykt i närheten av Nairobi, då ska man åka till Crescent Island. Det ligger ca 1,5-2 timmars bilfärd från storstan, i kanten av Lake Naivasha.
En halvö, formad som en måne, skjuter ut i sjön och där kan man vandra bland de vilda djuren!

Hit åkte vi alltså i söndags tillsammans med fina vännerna Fredrikssons. Paul och jag hade  pratat om detta sedan vi kom, men liksom aldrig riktigt fått tummen ur. Men så när det vankades en sista utflykt, tyckte både vi och Hasse och Linda att det var hit vi skulle låta Isaiha köra oss.
Här visste vi att Noah och Theo skulle få springa hur mycket de ville och vi kunde titta på alla djuren till fots.
Och det var en cool upplevelse att vandra med impalas, Thomson gaseller, grand gaselles och zebror betandes bara 50-100 meter bort, fotografera giraffen Tomboy från 10 meters håll och gå utmed standkanten och se pelikaner, flamingos och ett antal sjöfåglar med långa ben lyfta alldeles intill oss. Även hyenor, sjakaler och myrslokar fanns på ön, men dessa såg vi tyvärr inte skymten av.
Vi hade hela tiden med oss Mujo, vår söta guide som hade massor att berätta om djuren och ön.
Bland annat visade det sig att de spelat in stora delar av Mitt Afrika här. En fallfärdig hydda som inte såg mycket ut för världen hade en viktig del i filmen och den lilla landningsbanan som fanns på ön, hade byggts enbart för filmens skull. Tydligen är det också på Cresent Island som han, älskaren jag i skrivande stund tappat namnet på, störtar. Ja det spelades in där alltså. Störtade gjorde han i Tsavo.
Men gissa om vi kommer se Mitt Afrika när vi kommer hem!










Båtturen i den närliggande sjön Oloiden, där vi tänkt oss se flodhäst och råsa flamingos, regnade inne då regnet stod som spön i backen när vi kom ner till båten. Utan regnkläder ( dåligt planerat, men så lätt hänt  i ett land där vi vant oss vid den konstanta värmen) insåg vi att det skulle bli en flopp för våra killar.
Så det blev en tor upp mot Nakuru istället. Vi besökte ett arkeologiskt ställe som säkert hade varit mycket mer intressant utan två rörliga, glada killar men njöt desto mer av kaffet och den vidunderliga utsikten från Sandbird Resort utöver Lale Elemenetata. Det stället blev vi alldeles förälskade i.
Så coolt! En trevlig restaurang med en stor, vid altan mot sjön och varifrån man kunde se klättrande trappor upp och ner på berget, smakligt placerade små hus, en pool med pallar i vatten.
Och så denna utomjordiskt vackra utsikt över landskapet som spred ut sig på andra sidan sjön!
Som en tavla, var allt vi kunde liknande det med, så perfekt såg det ut i färger och former efter miljoner år av erosion.
Vi njöt verkligen!
Nästa gång vi kommer till Kenya ska vi bo där, åtminstone en natt...!

Tack Fredrikssons för trevlig dag- som alltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar